Hoofd Muziek School voor Jong Talent (2004-2018)

De School voor Jong Talent is opgericht in 1956: een school voor primair en voortgezet onderwijs als onderdeel van het Koninklijk Conservatorium. Vrij snel na de start van de dansvakopleiding is een begin gemaakt met de muziekopleiding voor jonge kinderen. In de loop van de jaren is er onderscheid gegroeid tussen het klassiek curriculum en het jazz programma.
Vanaf september 2004 heeft de afdeling een zelfstandige artistieke en onderwijskundige leiding gekregen in de persoon van Anthony Zielhorst. Op dat moment is de naam Jong KC ingevoerd. Er is een programma voor jonge kinderen ontwikkeld (In 2000 PI: Muziek voor Kleuters en in 2013 Basis: Blaasinstrumenten voor kinderen) waaruit de meest gemotiveerde en getalenteerde kinderen via Jong KC Junior doorstromen naar Jong KC. Sinds september 2017 volgen de leerlingen in de School voor Jong Talent een deel van het opleidingsprogramma in de Bachelor opleiding van het Koninklijk Conservatorium.

Op 6 juli 2016 heeft Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, Anthony Zielhorst gedoceerd met een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, wegens zijn grote verdiensten voor muziekbeoefening, muziekeducatie en talentontwikkeling in Den Haag en in geheel Nederland.
Aan Anthony Zielhorst is op 22 juni 2018 een groots afscheid aangeboden met een indrukwekkend optreden van alle geleidingen in Jong KC en aansluitend een hartverwarmend afscheidsfeest.
Website: 
https://www.koncon.nl/opleidingen/school-for-young-talent/school-voor-jong-talent/jong-kc-muziek